A technika és az igények fejlődésének hatására ezek a fajta rendszerek egyre jobban kifutóban vannak. Az analóg rendszereket az IP alapú (digitális) rendszerek váltják fel. Az analóg rendszerek rengeteg helyen használják még persze. Bár az analóg rendszerek már elavultnak számítanak, de azért kiválóan alkalmasak kisebb üzlethelyiségek (dohányboltok), közeli kapuk, bejáratok, pénztárak, valamit akár családi házak megfigyelésére is. A lényeg a gondos tervezés. Az analóg rendszerek AHD kamerákat használva akár 5MP felbontásra is képesek.

A rendszer felépítését tekintve csillagpontosan van kiépítve a rögzítő egység és a kamerák között koax vagy UTP kábel segítségével.

Az analog kamerák két főbb típusba sorolhatóak. Fix és Vario optikával rendelkezhetnek. Egy vario optikával rendelkező kameránál lehetőség van a megfigyelni kívánt tárgy közelségének , élességének, fokuszpontnak a beállítására. A típusból egyaránt léteznek fix és mozgatható-zoomolható kamerák is. A mozgatható kamerák akár 40X es optikai zoom funkcióra is képesek az irányváltáson kívül, amivel egész nagy területek megfigyelhetőek. A tervezésüknél viszont nagyon fontos, hogy körültekintően járjuk el, mivel egy ilyen kamerával remekül meg tudunk figyelni, viszont ha rossz irányban áll a “cselekménykor” akkor pórul járunk.

A fő különbség az analóg rendszereknél a kameraképek felbontásában a legszembetűnőbb. Az analóg rendszerek csak kábellel (KOAX vagy UTP) köthetőek a központokhoz. Tervezésnél figyelembe kell venni, hogy a túl hosszan kiépített kábelek a kép romlásához vezetnek. A kábelek maximális hossza erősítés nélkül 200m. Ekkora távolságokon felül IP alapú rendszereket érdemes használni, amik vagy kábellel vagy WIFI antennák segítségével vannak össekötve a központtal.

 

Analóg kamera               Digitáli IP kamera

   

 

 

Az analóg rendszerek  előnye a költséghatékonyság, hátránya viszont az alacsonyabb felbontású képe.

Az ajánlatkérés menete:

Kollégáink a helyszínen meghallgatják az Ön igényeit és szakmai tanácsokkal esetlegesen kiegészítve elkészítik Önnek az ingyenes árajánlatunkat.

Az árajánlat részletesen tartalmazza a telepítendő eszközöket, munkadíjat és a telepítés közösen egyeztetett időpontját is.

Az általunk telepített rendszerre 1 év helyszíni garanciát vállalunk. Ez azért fontos, mert esetleges meghibásodás esetén sem Önnek kell megállapítani, hogy pontosan mi romlott el majd létrára állva leszerelni a hibás alkatrészt és hozzánk szállítania. Ezt a terhet is levesszük a válláról, kollégáink intézik a teljes javítást.

Jelentkezzen ingyenes felmérésünkre: