Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen rendszert válasszak?

Ha a jobb minőségű, nagy felbontású kép a lényeg, vagy nagy területeket szeretnék megfigyelés alatt tartani, akkor érdemes a nagy felbontású IP kamerákat használnom, mivel itt lehetőség van csekély minőségromlás mellett belenagyítani a már letárolt képekbe.

Ha beltérről, vagy kis területekről (2-3) méterről van szó, elégséges lehet az analog rendszer is. Ezek ára költséghatékonyabb, de a további bővítése nem lehetséges a rendszernek.

Csak megtervezik, vagy ki is építik a rendszert?

Kollégáink az árajánlattól a komplett kivitelezésig mindent megcsinálnak.

Szükség van külön engedélyek beszerzésére?

Nem szükséges semmilyen engedély. A mindenkori hatályos jogszabályba foglaltaknak kell csak eleget tenni. A kamerarendszereket minden esetben jelölni kell a látogatók számára kis matrica vagy tábla segítségével.

Ha elromlik egy kamera?

A rendszerre 1 év helyszíni garanciát vállalunk. Ha garanciaidőn belül probléma merülne fel, kollégáink ingyenesen kimennek, leszerelik, kicserélik, visszaszerelik az eszközt.

Bővíthető késöbb a rendszer?

A rendszer tetszőleges számú kamerával bővíthető, De a kezdeti rögzítőegység választásnál ezzel a lehetőséggel is számolni kell, mivel a rögzítők csak meghatározott számú kamerát képesek kezelni. Ha a későbbi bővítés gondolata felmerül, célszerű már az elején nagyobb rögzítő egységet választani.

Több eszközről is nézhetjük?

Igen. Több eszközön keresztül is tudunk élő képet nézni.

A kábelezés házilag is kivitelezhető?

Találkoztunk már olyan esetekkel, ahol a házigazda szerette volna elvégezni a kábelezést.

Természetesen ennek semmi akadálya. Célszerű ezt előzetesen átbeszélni kollégáinkkal, hogy minden információ rendelkezésre álljon. Ezzel pénz és idő takarítható meg.

Mennyi idő alatt készül el?

A rendszer kiépítésénél a nagyobb munka mindig a kábelezés. Ez mindig az adott helyszíntől függ, de általában két nap alatt végezni szoktunk. Első nap kábelezünk, másnap az eszközöket szereljük.

Rejtett kamerát is szerelnek?

Igen. Lehetőség van rejtett kamerák telepítésére is a legnagyobb diszkrécióval.

Mozgathatóak a kamerák?

A mozgatható kamerák a PTZ Dome illetve a Speed Dome kamerák. Ezeket függőleges, viszszintes irányba egyaránt lehet vezérelni és általában 28X-44X zoom funkcióval is rendelkeznek.

A kamerák vezérlése a rögzítőn keresztül egér segítségével, illetve telefonról, PC-ről is lehetséges.

Kertben riasztórendszerként is használható?

Sajnos nem. A kamerák képeinél kezelő nélkül nem lehet egyértelműen kiszűrni, hogy mi számít mozgásnak „riasztásnak” és mi nem. Például: A kamerák infra led-ek segítségével tudnak éjjel is képet készíteni. Ezek a led-ek hőt bocsájtanak ki, melyben a bogarak, lepkék előszeretettel lubickolnak esténként. Rengeteg téves riasztás lenne, erre nem alkalmas.

Állkamerát nem elég használnom?

Nem! Aki betörésre, lopásra adja a fejét tisztában van a „gagyi” nem működő kamerák kinézetével.

Ha megrongálják a rendszert?

A központok mindegyike rendelkezik „szabotázs” funkcióval, mely egyből jelez „hangjelzés vagy email” ha az egyik kamera képe elszáll.

Nem talált választ a kérdésére?

Vegye fel velünk személyesen a kapcsolatot!